Home  

 

ZORGBOERDERIJ D'N BONGERD

Kleinschalige dagbesteding voor ouderen. Wij zijn twee zussen, Judith en Irma Raedts, die samen een zorgboerderij zijn begonnen in september 2014. Deze is gelegen achter onze langgevelboerderij aan de Steeg in Sevenum.

De boerderij ademt een landelijke sfeer uit en is omringd door boomgaarden, een bloementuin en een moestuin. Daarnaast hebben kippen en een kat. Ook staan er een groot deel van het jaar schapen of ponies van de lokale herder in onze dierenwei. 

ER ZIJN WEER ENKELE PLEKKEN VRIJ OP ONZE DAGBESTEDING.


ONZE DOELSTELLING

Wij willen ouderen de mogelijkheid bieden om zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen door het aanbieden van gestructureerde opvang en begeleiding. Mensen de mogelijkheid bieden om leeftijdsgenoten te ontmoeten en ze te helpen met het in stand houden en vergroten van hun zelfredzaamheid d.m.v. activiteiten.

Wij leggen de nadruk op de dingen die onze gasten nog wel kunnen i.p.v. datgene wat ze niet meer kunnen en proberen een programma aan te bieden naar de wensen van onze gasten.

Onze groepen zijn bestaan uit maximaal 10 gasten.

Tevens proberen wij de mantelzorger een beetje te ontlasten.

 

 

VOOR WIE ?

D'n Bongerd is bedoelt voor mensen met een zorgvraag die er baat bij hebben onder de mensen te komen en bezig te zijn. Door een zorgboerderij te bezoeken kunnen mensen vaak langer zelfstandig thuis blijven wonen.

Men kan meehelpen in de moestuin, boomgaarden, dierenwei of prutsen in de schuur. Of gewoon gezellig een spelletje kaarten, knutselen, handwerken of zingen met de anderen.

Elke dag wordt er samen met de gasten en vrijwilligers een lekkere warme maaltijd gekookt en gegeten met groente en fruit uit eigen tuin indien mogelijk.

 

 

 VRIJWILLIGERS

Op zorgboerderij d'n Bongerd verricht een groepje vrijwilligers allerlei hand- en spandiensten. Hierbij valt te denken aan tuinwerkzaamheden, een wandeling, het ophalen van herinneringen, een spelletje, muziek maken of het creatief bezig zijn met de gasten.

 

Wij zijn altijd op zoek naar leuke vrijwilligers die of op de groep of in de tuin willen komen helpen.

Spreekt dit u aan en heeft u een paar uurtjes de tijd om eventueel uw hobby te delen met onze gasten dan horen we dit graag. Nieuwe aanmeldingen zijn van harte welkom.

email: info@zorgboerderijdnbongerd.nl

Tel: 06-12206350 / 06-48447588

INDICATIE

Dagbesteding valt onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Uw gemeente is hier voor verantwoordelijk. Heeft u ondersteuning nodig in de vorm van dagbesteding dan kunt u dit aanvragen bij het WMO-loket van uw gemeente.

Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag of heeft u nog andere vragen dan kunt u altijd eventjes bellen.

 

                                                                                                                          

CONTACTGEGEVENS :

Zorgboerderij d'n BongerdSteeg 5

5975CD

Sevenum

 06-48447588 (Judith)

06-12206350 (Irma)

info@zorgboerderijdnbongerd.nl

https://nl-nl.facebook.com/dnbongerdzorgboerderij/

 OPENINGSTIJDEN :

             maandag:   10.00 - 16.00 

            dinsdag:     10.00 - 16.00

        woensdag:    10.00 - 16.00 

      donderdag:   10.00 - 16.00

            vrijdag:     10.00 - 16.00

zaterdag:    gesloten

            zondag:     gesloten        

 

                         Wilt u liever dat wij contact met u opnemen dan kunt u het formulier hier onder invullen.

Wij zijn nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Heeft U interesse dan horen we het graag.